Het verhaal

“Bethlehem is bezet Romeins gebied. Een heraut roept de bezoekers op zich op 2011-lkv-122_cbevel van de keizer te laten inschrijven. Bethlehem is bij de poort van de stad afgegrendeld door soldaten. Alleen met een bewijs van inschrijving kun je binnenkomen… Wat lastige tollenaren innen een euro belasting- geld… daar kom je niet onderuit… maar ben je dan eenmaal binnen, dan neemt een gids je mee op een geheime missie door Bethlehem… op zoek naar wat je met je ogen niet kunt zien… of toch?”

Je wordt dus rondgeleid langs een aantal locaties: de profeet, de waterput, koning Herodes, de Wijzen, de herders, de herberg, de engelen en tot slot natuurlijk….. de stal!
Het terrein is verlicht met kaarslicht en vuurkorven, de paden zijn goed begaanbaar en wandelwagenvriendelijk. Er is onderweg muziek, we zien de schapen, de ezel, Maria en Jozef met het Kind en aan het eind is er glühwein en warme chocolademelk in de herberg.

2013_lvk-141Door de aankleding met echte decors en prachtige kostuums beleef je het verhaal op een onvergetelijke manier, zeker ook omdat alles in het donker gebeurt.
Vanwege de weersomstandigheden raden we bezoekers aan om goed schoeisel en warme kleding aan te trekken. Door de grote drukte moet men soms even wachten, maar in kleine groepjes hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen rondleiden.

Wie foto’s wil zien van voorgaande jaren kan klikken op het menu item: ► In de media.